Sunday, June 2, 2024

Razlike među nama

 


Mjesto okupljanja na molitvu i slavlje Boga jest Isus Krist.

Vrijeme kada se okupljamo također je Isus Krist.

U Kristu, po Kristu i s Kristom se živi i moli, radi i slavi.

Postoje materijalne zidine i prepreke kroz koje Isus prolazi bez problema, i mi svi u njemu.

Vremeniti svijet nema duhovne poglede i nema uvida u nas koji smo u Kristu, ali mi, na žalost, gledamo, vidimo i čujemo svijet u duhu i onako kako vremeniti svijet gleda na sebe i nas. Duh vidi, materija svijeta je mrtva; Duh čuje, materija svijeta je gluha, ali nosi klicu Duha koji je vidljiv Duhu: materija govori kao da sve zna, ali ne zna procijeniti puno dok Duh čuje i vidi duše koje su u materiji i koje materijalno čine jedno, a duševno govore, misle i čine nešto drugo.

Duh prepoznaje svijet i ispunjava sve zakonitosti, ali nije podložan zakonitostima dok materija proizvodi same besmislice koje truju ono malo duhovnosti na koju je pozvana.02.06.2024. 18:19


Dobro ste trčali; tko li vas je samo spriječio da se više ne pokoravate istini? 8 Ta pobuda nije od Onoga koji vas zove! 9 Malo kvasca cijelo tijesto ukvasa. 10 Ja se uzdam u vas u Gospodinu: vi nećete drukčije misliti. A tko vas zbunjuje, snosit će osudu, tko god bio.

11 A ja, braćo, ako sveudilj propovijedam obrezanje, zašto me sveudilj progone? Onda je obeskrijepljena sablazan križa! 12 Uškopili se oni koji vas podbunjuju!
13 

Sloboda i ljubav

Doista vi ste, braćo, na slobodu pozvani! Samo neka ta sloboda ne bude izlikom tijelu, nego – ljubavlju služite jedni drugima. 14 Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj riječi, u ovoj: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! 15 Ako li pak jedni druge grizete i glođete, pazite da jedni druge ne proždrete.
16 

Živjeti po Duhu

Hoću reći: po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! 17 Jer tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela. Doista, to se jedno drugomu protivi da ne činite što hoćete. 18 Ali ako vas Duh vodi, niste pod Zakonom. 19 A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, 20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, 21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti. 22 Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, 23 blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona.
24 Koji su Kristovi, razapeše tijelo sa strastima i požudama.
25 

Primjena načela ljubavi

Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo! 26 Ne hlepimo za taštom slavom! Ne izazivajmo jedni druge, ne zaviđajmo jedni drugima!”

Gal 5, 7-25


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts