Thursday, June 22, 2017

Prijatelju srca premilosrdna


Biti čovjek znači biti aktivan, čak agresivan,
u napadima i pokretima prema životu.
Snaga trpljenja i upijanja rijetko se nađe u ljudima kao neka pozitiva i istinski život. 
Upijati nečije aktivnosti na sebi samom ne znači trpjeti samo tlačenje nego AKTIVNO LJUBITI JER TO ZNAČI ZAISTA BITI.
Aktivno ljubiti čovjek može bez pokreta prema drugom čovjeku.
Aktivno ljubiti prije svega znači poznavati slabost ljudsku i moliti Premilosrdno Srce Isusovo da se rasprotire u njoj i da se ona razlije u Njemu.
Uđi, Srce Isusovo Milosrdno, u slabosti moje i budi Ti moja Rana.
Daj mi da Tvoje slaboće prema meni uvijek budem svjesna.
Izvore života i svetosti, nepregledna ravnico i dubino, prožmi čitavo moje biće.
Tamo gdje čovjek naiđe na zid i nesvjesticu, tamo gdje čovjek gubi razum i svaku misao, tamo gdje čovjek ogrezne u najjačem grijehu, tamo se nalaziš Ti kao sakrivena Obećana zemlja kojoj se ne vidi niti ulaza, niti kvake, niti brave, niti zasuna. Ti si kao tajno sklonište, Ti si nalik onim nepravim zidovima iza kojih se skrivaju tajne riznice i tajne prostorije, tajni izlaz i put za bijeg od progonitelja. Tek kada čovjek dođe do toga zida sasvim blizu, primijećuje neke znakove koji su neobični za bilo koji ljudski zid. Ali ne zna čovjek gdje treba nasloniti dlanove kako bi otvorio ta tajna, sakrivena vrata.
Zato si nam dao Majku našu, Mariju prečista srca, majku Tvoju.
Srce Isusovo, u krilu Djevice Marije od Duha Svetoga sazdano, uđi u srce moje, moje bubrege i u svaki djelić mojega bića pa mi daj da i ja proširim se punim plućima u Tvome kraljevstvu.
Srce Isusovo, izvore života, učini me dostojnom napajati dušu Tvojim prepoznavanjem ljudskih slaboća i bezgraničnim milosrđem Tvojim.
Srce Isusovo, izvore svetosti, posveti me kada god se obraćam Tebi, kada Te zazivam. Tako ću teže padati u grijehe iz kojih me uvijek na vrijeme izvučeš. Barem dok Te molim, posveti me; ne čini me sveticom, samo me operi.
Čisto srce stvori mi, Vječni Oče, da mognem prihvatiti darove Premilosrdnoga srca Sina Tvojega i premilosrdne volje Tvoje. Daj mi kraljevstvo i ptice nebeske, pusti me uvijek da prođem kroz Tebe, i kad izlazim i kada ulazim u tajanstvo Tvoje presvetosti i milosrđa.
Žarko ognjište ljubavi, pravde i ljubavi posudo, Srce Isusovo, krotko, blago i ponizno, do smrti poslušno, smiluj nam se, učini srca naša po srcu svome.
‎četvrtak, ‎22. ‎lipnja ‎2017. 04:05:49


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts