Thursday, April 6, 2017

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo


Bi li bilo manje kriminala ili ratova da nemamo državu? Vjerojatno ne, ali valjda je Platon pametniji od mene i tko zna što smo htjeli. Svašta pišem. Da nema države, nikada se ne bih mogla hvatati za demokraciju koja me spašava od nepoštedne cjeloživotne borbe za preživljavanje.
S druge strane, imamo toliko junaka i heroja koji upravo to čine, bore se i tuku, oni su naši uzori. A tek političari. Samo pratimo gdje su, što rade, što su potpisali.
Onda se tješimo, ipak je tu pravosuđe koje nas štiti jer poštujemo zakone. Ako se i dogodi da ne uspijem svoja prava ostvariti, preostaju mi mediji. "Treba dati u novine pa da vidiš kako će se pomaknuti sve s mrtve točke", mnogi savjetuju.
No, kada i pokušaš doći u tražene medije, oni razvodne tvoju priču kako bi imali veću potražnju u svojem vlastitom interesu jer konkurencija bi ih inače satrla.
Preostaje ti da se ipak izboriš sam u toj divljini.
"Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo. Tak i vezda bude da nekak ne bude, kakti biti bude bilo da bi biti bilo." (Balade Petrice Kerempuha, Khevenhiller)

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts