Monday, April 3, 2017

Fotopis Lourdes VII Padre Pio

KATAKOMBIČAN ULAZ U PODZEMNU CRKVU PADRE PIA, LOURDES



Jedan od braće pokucao je na gvardijanova vrata oko dva u noći i rekao mu: ‘Ustanite brzo! Padre Pio je vrlo bolestan.’
Gvardijan, Padre Carmelo, posvjedočio je: “Požurio sam u sobu Padre Pija i vidio Padre Pellegrina. Brat Bill i dr. Sala bili su uz njega, a on je sjedio u svojoj stolici. Teško je disao, a glava mu je bila blago pognuta. Nekoliko puta zazvao sam njegovo ime, ali nije odgovarao. Padre Paolo potom je došao u sobu i udijelio mu bolesnički sakrament, a mi smo kleknuli i zajedno molili. U međuvremenu, liječnik mu je stavio masku s kisikom. Više nije disao, bio je miran i spokojan. Izmolili smo molitvu za umirućeg, a potom je dr. Sala prestao opipavati puls Padre Pija. Pogledao nas je i žalosno rekao: ‘Otišao je…’
Bilo je to u 2:30 ujutro, u ponedjeljak 23. rujna 1968.” IZ http://www.padrepio.hr/

PIO IZ PIETRELCINE, KANONIZIRAN  16. LIPNJA 2002.









A UNUTRAŠNJOST ZAPANJUJUĆA


Već za vrijeme zemaljskoga života uživao je veliku popularnost svetosti zbog svojih kreposti i svoga duha molitve, zbog žrtava i jer se potpuno posvetio za dobro svih duša. U godinama poslije smrti uvijek se sve više širio glas o njegovoj svetosti i o čudesima koja su se događala po preporukama na njegov zagovor. Ta činjenica je postala nezaobilazni crkveni fenomen koji se proširio po cijelom svijetu i u svim slojevima ljudi. Tako Bog otkriva Crkvi želju, da ga proglasi i na zemlji njegovim vjernim Slugom. Nije prošlo mnogo vremena i kapucinski Red je pokrenuo korake prema propisima ckrvenog prava za početak procesa za njegovo proglašenje blaženim i svetim.
Nakon utvrđenih činjenica koje su se tražile, Crkva je o. Pija proglasila blaženim 2. svibnja 1999. g. na Trgu sv. Petra u Rimu. Obred proglašenja o. Pija blaženim predvodio je sam papa Ivan Pavao II., ali niti dva najveća trga u Rimu, Svetog Petra i Svetog Ivana Lateranskog, nisu mogli primiti sve hodočasnike koji su za tu prigodu došli u Rim. Liturgijski se slavi 23. rujna.
izvadak

OLTAR U CENTRU OGROMNOG PODZEMNOG SVETOGA ZDANJA

I NAŠ BLAŽENIK ALOJZIJE STEPINAC


I LEOPOLD BOGDAN MANDIĆ


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts