Sunday, April 2, 2017

Fotopis: Lourdes IV




‎Gluha nedjelja, ‎2. ‎travnja ‎2017. 11:21:34
Ovaj Fotopis je započeo prije godinu dana i još uvijek traje. Nije kronološki, a dojmovi su prejaki i jedan je ljepši od drugoga. U iščekivanju Paruzije s velikim zadovoljstvom bilježim i pokušavam sačuvati "suvenire".

Također s velikim strahopoštovanjem posvećujem  svoj rad i zadovoljstvo bratu M.M. i svima prisutnima.
Ovaj dio zabavlja se danom 28., mjeseca rujna, godine Gospodnje 2016., bolje rečeno jednim dijelom toga dana.

Dolazak u centar ide prvo preko rijeke




PA ZALUTALA 


Gotovo da bih rekla, Djevice naša, da je svako začeće  i svako rođenje djeteta bezgrešno, a onda dobiva teret Istočnoga grijeha. Upravo mi je proletio jedan naslov: jesu li ovi pro-abortus aktivisti uopće svjesni što pričaju, jesu li promislili? Naravno da ništa ne misle, gdje bi oni sada bili, bi li njih bilo i tako redom.
Dolazak u centar:




Što je zapravo ljaga Istočnoga grijeha? Smrt ljudska, naravno, a onda i grijesi koji se natovaruju jedan za drugim. Danas je čitanje o Lazaru i kako je Bog naš i Čovjek naš, Isus proplakao kad je vidio našu nevjeru i tada je, pred grobom Lazarovim, iz Njega nagrnula naredba: "Odvalite kamen!" kojom je odlučno prekinuo suze i opću depresiju. E, tako je meni bilo kad sam poljubila zid Pećine u Lourdesu. Tada rekoh tebi, Bogorodice, molitvu, a došla sam samo da ti za sve zahvalim pa sam se pomolila za one marljive i vjerne djelatnice i djelatnike oko sebe.



Dolazak na PEĆINE 




Slijedi prva fotka poslije 'ponovnog rođenja'



i lijepi pogled odozgo na pripreme za slavlje i procesija,











Kad sam uzela dah, naravno nakon što su me brzo ubacile u mrzlu vodu od koje sam se sledila i još brže me izvukle, potpuno suhu jer je debeli ručnik nalik Lazarovim samrtnim povojima bio čvrsto omotan oko mene te se nije stigao niti namočiti, pomislih kako će mi tako brzo proći i stvarno ponovno rođenje kod uskrsnuća zajedno s tobom, bezgrešna Majko naša. E, i to je zaista bezgrešno rođenje, život s tobom po Isusu Kristu, Gospodinu i molitvama tvojim, Marijo, blagoslovljeno naše i moje Začeće bez grijeha.






a istoga trena s druge strane









To se ne događa predodređenima nerođenima, oni su u rangu anđela i mučenika, a to je najviši rang u raju. Nisam čitala Dantea i niti neću da mi to ne poremeti kontemplativne navike.
Prva fotka nakon Pećina (morala sam puno toga izbrisati jer nisam imala mjesta na mobitelu):









I još malo prema gore








i dolazak vjernika.

Sve mi je nekako to zbrda-zdola :-)

... i posebna "straža":








povratak







KRUNA HODOČAŠĆA ŽIVOTA



Eto, to je malo uspomena i puno sjećanja na Lourdes te osvježavanja pamćenja
u Zagrebu,
‎nedjelja, ‎2. ‎travnja ‎2017. 14:30:46

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts