Monday, April 17, 2017

Muka po jajima


U igri simbola moderan čovjek se zagubi. Po kuhanim jajima koja su orisana i poznata kao pisanice nitko vas neće uzeti ozbiljno kada mu pokušate navijestiti veliku novost Krista Uskrsloga. Mnogim ljudima izgledate kao praznovjerni čovjek iz pretpovijesnoga doba koji vjeruje da je besmrtan i koji ne zna točno što bi smrt uopće imala biti. Jer pogani znaju da sve uvijek počinje od početka, da se sve vrti u krugu i da jedno umire dok se drugo rađa, i da se ptica Feniks rađa iz pepela, i da se tamo gdje ima najviše zla - rađa dobro i obrnuto, i da ljudi oduvijek vjeruju u uskrsnuće, čak i astrolozi.
Razlika između vjere u Krista Uskrsloga i praznovjerja sakriva se u dokazima koji upućuju na to da je Isus Krist zaista živio prije na zemlji i da je hodao, propovijedajući i čineći dobro, čineći čuda. Jer oni koji su čuli o mnogim filozofijama i religijama već dobro znaju da je ta naša priča samo pusta želja, samo san.
Evo, idem na stranicu na kojoj mnogi čestitaju jedni drugima Uskrs. Stranica je prepuna nacrtanih kuhanih jaja što samo svjedoči o tome da onaj koji to pokazuje nije baš uvjeren u svoje uskrsnuće i u Isusa Krista već više vjeruje, primjerice u pakao ili čak u horoskop.
Prestanite!
Znam da se katolik razlikuje i identificira po nacrtanim kuhanim jajima, ali kakva korist kad ne zna reći što mu jaja znače ili kaže: "novi početak".
Isus nije novi početak, Isus je čudo Božje za sve ljude.
Zamislite da vaš susjed kojega ste pokopali dođe u vašu ulicu i veli vam da odete svima javiti da je oživio i ustao iz groba ili iz pepela. Što biste učinili? Da li biste išli kuhati jaja i crtati po njima?

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts