Sunday, November 5, 2023

Čemu služi vjerski zakon



Ljubav za Isusa, Gospodina Boga koji je sama ljubav i milosrđe, vodi čovjeka direktno u raj, uvodi ga u sve tajne postojanja.

Zašto živim, zašto trpim, zašto umirem; zašto nemam i zašto nisam sve ono što mi se pokazuje; što je bilo prije, što će biti poslije, sutra; kako da se oslobodim napornih napasti i ovisnosti, kako da se domognem svojih prava, kako da dođem do onoga što želim; kako da postanem bolji ili savršen, kako da postanem ljepši, kako da postanem omiljen i slavan; kako da pronađem srodnu dušu; kako da se promijenim...?



Odricanje od svega, od sebe samoga i onoga što me čini takvim kakav jesam. Samo da ostane istinska i ispravna ljubav, ljubav za Boga, naklonost prema Kristu. Jer u Kristu je sve, sve moje i sve ono za čime čezne moja duša, a također i sve ono što ću biti poslije smrti.



Grešaka se neću sjećati. Svijet neće izgledati isto, niti zakoni fizike. Ljudi se neće ženiti, ni udavati. Bit će jako duhovni, moćni, nadareni najrazličitijim lijepim darovima i velikom snagom.



Zato jer puno toga među ljudima jesu greške. A grešaka više neće biti.

Što će ostati?

Ono što me čini dostojanstvenim, a to je mudrost Božja, mudrost prevelika i sada neshvatljiva, realnost predivna i vječna, komunikacija dobrohotna i izgrađujuća u neprekidnom rastu i sazrijevanju i u stalnoj dinamičnosti i životnosti koje nikada ne prestaju kao ni blaženstvo, puno moći i duševne snage, međusobna otvorena poučljivost i međusobno služenje, klanjanje i adoracija, obožavanje ljubavi koja je od Boga, puno radosti i mir, mir iznad svakog našeg sadašnjeg poimanja.



Već samo malo odricanja i strpljivosti mijenja čovjeka, čini ga dostojanstvenim i dostojnim svih obećanja Kristovih među kojima je prvo obećanje ljubav Boga Oca, milost Isusa Krista i zajedništvo Duha Svetoga sa svim vjernicima.05.11.2023. 09:11



Ali:

Ako vam rekoh zemaljsko
pa ne vjerujete,
kako ćete vjerovati
kad vam budem govorio nebesko (Iv 3,12)?”.



 

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts