Saturday, November 4, 2023

Božji poziv i darovi

 


Neopozivi su dari i poziv Božji (Rim 11,29).”



Isus je istjerivao zloduhe na vidjelo. To Mu je bila jedna od prvih aktivnosti nakon krštenja na Jordanu i očitovanja u sinagogi. Neprekidno Mu dolaze bolesnici i grešnici, a Isus oprašta grijehe i oslobađa mnoge od dugogodišnjih robovanja i od smrti.

Zlodusi su prvi koji prepoznaju Isusa kao Mesiju i Sina Božjega jer znaju da ih samo Isus može uništiti, odnosno protjerati u pakao, jer ih je strah samo od Boga. Tako zlodusi svjedoče o božanstvu Isusa Nazarećanina.

Isus je poslušan Bogu Ocu koji Ga šalje kao Jaganjca među ljude i među vukove. To je zato jer Isusa kao svoju Riječ Otac opunomoći da bude poslanik i Pomazanik Božji za čitav svijet.



Isus se predstavlja kao Sin Čovječji koji je došao osloboditi i spasiti ljude od svih grijeha i robovanja svijetu, tijelu i grijesima.

To Mu je poziv i poslanje.

Ljudi robuju zlodusima u svijetu, Đavlu; robuju grijesima oholosti, pohlepe i požude očiju i srca, a posljedica robovanja grijesima jest smrt od koje nas sve Isus oslobađa svojom Mukom i smrću na križu te uskrsnućem od mrtvih. Jer Isus je jedini Svetac, to jest nije nikada zarobljen.

Isusu zlodusi ne mogu ništa. Ni smrt Ga zaista ne zahvaća.

To isto se događa i vjernicima, sljedbenicima Božjim. Bog poziva čovjeka, daruje mu vjeru i oslobađa ga od vječne smrti kako bi se obratio i posvetio za vječni život i kako bi pozvao na obraćenje i posvećenje sve ljude. Zato Bog obdaruje vjernike najrazličitijim darovima. 04.11.2023. 11:54



I reče im: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.« (Mk 16,15-18).”



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts