Monday, January 31, 2022

Braća Isusova


 

Znaš li da smo djeca svjetla, sinovi Boga i braća Isusova?

Znaš li da ti je Isus Krist stariji brat?

Znaš li da je tvoj stariji brat istovremeno Božji Sin?

Znaš li da si od Oca nebeskoga po Kristu dobio posinstvo koje nikada proći neće, dobio si ga na krštenju u Katoličkoj Crkvi, kada si postao kršćanin?

Znaš li da se tvoje posinačko kraljevanje, srce i život hrani Isusovim Tijelom i Krvlju, Euharistijom i riječju Svetoga pisma?

Kada se ispovjediš i pričestiš, ti živiš svoje rajsko i nebesko posinstvo koje nema puno veze s tvojim zemaljskim životom, ali ga potpuno posvećuje, sve dok ne odeš malo u krivine, a i tada te vadi iz nevolja.



Budi svjestan svoga posinstva od Boga uvijek.

To je savez, veza jača od rodbinske i poslovne veze, jača od braka ili bilo kakvoga partnerstva. Ta je veza krvno srodstvo sa Bogom samim.

Ljubavno srodstvo, srodstvo u istini, srodstvo jače od smrti.

Bog stvara i upravlja svime. I ti stvaraj, stvaraj kad se odmaraš i stvaraj dok radiš. Tako ti nikada neće manjkati ničega, niti ćeš čeznuti za niskim stvarima, sačuvat ćeš se od ljudske pohlepe koja se množi u zemaljskom blatu.

Bog je neopisivo milosrdan. I ti se smiluj glupljima od sebe, grešnicima za koje možeš moliti, neprijateljima koje možeš blagoslivljati, ljudima kojima možeš opraštati sve jer to ti donosi potpunu slobodu upravo zato što praštaš u visinama svojega božanskoga posinstva.



Bog je umro na Križu zato da pogine s Njime Grijeh čovječanstva što se prilijepio za Njega.

Bog je otišao na križ zato da ti to ne moraš.

Bog je poslije tri dana uskrsnuo.

Bog te zove da Ga slijediš kako bi naučio božanske stvari, kako bi se pripremio za vječni život.

Bog je dragovoljno, pokorno i ponizno pred ljudima predao svoj život kako bi i ti imao priliku postati dionik Njegove vječne božanske naravi.

Slijedi Boga svojim posinačkim dostojanstvom, predaj Mu se u poniznosti i poklonstvu jer tako ćeš plodno živjeti, Milost će te odozgo blagoslivljati u svemu što jesi i što činiš.

Redovno razgovaraj sa svojim Bogom koji te posvojio. Tako ćeš se sačuvati od lažne veličine koju žude gmazovi zemaljski i nećeš pasti u kobni grijeh oholosti koji misli da je zaslužio puno više jer ne zna i nije svjestan što bi imao i mogao kad bi postao posinak Božji.

TI, kao Božji posinak, imaš posebnu zaštitu i anđele koji ti služe u Gospodinu kako bi mislio božanske misli i čeznuo za nebeskim dobrima te kako bi ti uspijevalo sve što dotakneš.



Veza se tvoga posinstva s Bogom temelji na božanskoj ljubavi i milosrđu. Malo po malo i Božji posinak zadobiva tu božansku ljubav jer ona je stvarna, istinita, pozitivna i postojeća, afirmativna, čuva te od varljivosti raznih plinova koji se miješaju po zemaljskom blatu, izdiže te na svježi nebeski zrak, prema duhovnosti koja nastaje u tebi da bi imao bolje vidike na stvarnost, na istinu u kojoj nema traga blebetanju i trabunjanju u negativnosti, laži ćeš detektirati brzo, one kod tebe neće proći kao uvjerljive pretpostavke. Kao posinak, od ljubavi ćeš ojačati svoju vjeru i nadu, ljubit ćeš. Ljubit ćeš neprekidno Boga, brata, sestru, prirodu, svemir, stvarat ćeš korisne stvari. I nikada, nikada nećeš više gledati na soj zemaljski kao na predmete i stvari kojima je potrebno manipulirati jer ćeš spoznati da je svaka blatna ljudska duša osoba, a ne predmet već nosi u sebi mogućnost postati posinak Boga koji milosrdno daje nove prilike svakom čovjeku, svakoj ljudskoj osobi.

Spoznat ćeš to u milosrdnoj ljubavi koja će te obdariti novim talentima, koja će te čuvati na svakom koraku, koja će te raznježiti za potrebe siromaha jer dobro ćeš ih prepoznati.

Naučit ćeš u svojoj poniznosti koliko si privilegiran kao posinak Boga živoga. 31.01.2022. 23:52





No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts