Monday, July 18, 2022

Stvoreni u dobrim djelima



Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.” Ef 2,10



Isuse, teška mi je tema o milosti i milosrđu.

Jer kad se sjetim sebe, nikada ne mogu biti zadovoljna.

Ali, govoriti o Tvojoj milosti i milosrđu Tvoje ljubavi i pravednosti, to je dijametralno suprotno i dirljivo. Tvoja milost je sve jer Ti si sav za nas, Ti si sve u svemu. Milost Boga je nastanak svijeta, plodnost koja se nalazi u svemu, izobilje ljubavi i pravednosti. Milost je Tvoja i plodnost ljudska koja začinje potomstvo, milost je svako novorođeno dijete na čitavom svijetu, njegova osobnost, njegovo obraćenje k Tebi i pokajanje pred veličinom i toplinom Tvoje predanosti i ljubavi. Milost je svako prosvjetljenje svakog čovjeka u svakom trenutku. Milost je Tvoja opraštanje svih grešaka, stvaranje života uvijek iz početka. Milost je Tvoja taj Tvoj križ u kojemu smo svi, ikada postojeći ljudi. Milost je Tvoja Sveto pismo koje bilježi najveću milost koja se može zamisliti, spasenjsku milost, a to je Tvoja objava ljudima, Tvoje očitovanje bez kojega ništa ne bi imalo smisla, sve bi bio kaos i nered, ako bi svijeta uopće bilo u Tebi, Gospodine.



Milosrđe ljudsko nije samo pomilovanje osuđenika, nije samo dijeljenje imovine onima koji oskudijevaju ili samo naviještanje Radosne vijesti i molitva.

Najveća ljudska milost i milosrđe jest opraštanje. Opraštanje svega drugima i sebi.

Najveća ljudska milost je blagoslivljanje onih koji proklinju i napadaju, ranjavaju i uništavaju.

I ako samo jednom u životu neki vjernik i molitelj ukaže na neku sitnicu iz vjerskoga života nekoj osobi koja žeđa za Bogom, a da toga nije previše svjesna, može joj otvoriti put u vječni život, može joj pokazati i odškrinuti vrata raja.



Milosrđe ljudsko je pažljivo osluškivanje Boga i pažljivo slušanje onoga što drugi žele reći.

Milosrđe ljudsko je snažno pouzdanje vjernika da ćeš ga uslišiti kada moli za druge, i kada su u nekoj nevolji, i kada su u miru.

Milosrđe ljudsko je čovjek koji ne sudi drugima, i u velikim i u malim stvarima.

Milosrđe ljudsko je pomaganje ljudima, davanje ljudima više od onoga što su zatražili.

Milosrđe ljudsko je briga čovjeka za čovjeka.

18.07.2022. 21:38



I vi bijaste mrtvi zbog prijestupâ i grijehâ 2 u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu vlasti zraka, po tomu duhu koji sada djeluje u sinovima neposlušnima. 3 Među njima smo i mi nekoć živjeli u požudama tijela svoga, udovoljavajući prohtjevima tijela i ćudi, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i drugi.
4 Ali Bog, bogat milosrđem, zbog velike ljubavi kojom nas uzljubi, 5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupâ, oživi zajedno s Kristom – milošću ste spašeni! – 6 te nas zajedno s njim uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu: 7 da u dobrohotnosti prema nama u Kristu Isusu pokaže budućim vjekovima preobilno bogatstvo milosti svoje. 8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! 9 Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. 10 Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.” Ef 2,1-10





 

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts