Monday, August 5, 2019

Sveti grad



Nebeski Jeruzalem saziv je svih duša dobre volje.
On je Zaručnica Boga, duhovni grad.
Tamo svijetli Gospodin Isus, Jaganjac Božji.
Sastoji se od zidina koje su duše svih svetih pred kojima stoluju Dvanaestorica, apostoli Isusovi. Oni su tornjevi i kule čitavoga Grada.
Tamo se ne može ući ni na koja vrata, osim kroz Djevicu Mariju Bogorodicu.
U nebeskom gradu nađu se duše za zemaljskoga života, a živi se božanski život, život vječni jer grad svih duša dobre volje uzlazi sa zemlje na nebesa gdje su mu stvarni korijeni.
Tamo se nađu ponizna srca, pognuta ramena, otvoreni dlanovi, sklopljene ruke; nađu se siromasi i beskućnici; nađu se duše izmučene, duše obijeđene, duše ismijane, odbačene od nekih okorjelih srdaca, tvrdovratih osoba i zalutalih duša.
Žive se ljubav, požrtvovnost, plodovi trpljenja i strpljivosti, odgovornost za druge, posvećenost dobrim djelima, pravednost i istina.
Sve duše u duhovnom gradu gledaju Boga, klanjaju Mu se i slave Njega i Njegovu milostivost. Čitav grad prisutan je na radosnoj svadbenoj gozbi Krista i naroda, pije se najfinije vino i blaguje se najslađa hrana; pjevaju se najljepši psalmi i molitve, pjesme i ode.
Svaka duša posebno i sve duše u jedinstvenosti donose plodove koji nikada ne venu već se neprekidno obnavljaju i uvećavaju, za svakoga posebno i za sve zajedno.05.08.2019. 04:43
Taj duhovni grad vječnih duša i anđela izvor je vjernosti i ljubavi; iz njega izvire proročanska nada da će se Sveti grad u konačnici spustiti na rajsku zemlju, izvire vječna nada da će se svaka duša pomaknuti sa svoje početne točke, iz mrtvila; izvire nada da niti jedna duša neće propasti u paklenom ognju već da će se probuditi od molitvi i zaziva onih duša koje su već odavno žive; izvire nada slavnih mučenika poradi Krista da njihova muka nije bila uzaludna jer tko je mučenik za Isusa, taj je zagovornik za svaku dušu i stvorenje da ne propadne; izvire nada da niti jedan život nije bez razloga, nije uzaludan i nije beznadežan jer je od Boga te da će se svaka duša i sve duše i tijela zajedno od svoga mrtvila spasiti u okrilju anđela i ljudi, među zvijerima koje će postati pitome u zajedništvu svih svetih, svih svetinja i svega svetoga.
A ime će gradu unapredak biti: 'Gospodin je ovdje'. (Ez 48,35b).”

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts