Wednesday, September 11, 2024

Nebeska i zemaljska Majka

 



Nitko se Bogu našemu, Marijo, na takve načine ne divi kao što se vjerni dive tebi. I, mada sve dolazi od Oca nebeskoga koji nam je darovao tebe od prvoga dana tvoga rođenja kako bi Sin vaš postao čovjekom i utjelovio se opet sa svakim tko u njega vjeruje i sluša ga, sve nam to dolazi po tebi i preko tebe, u tebi i u tvome životu koji je prisutan u ljudima čak i tada kada ne vjeruju, Ti, kraljice obraćenja ljudskih srdaca, ti si bezgrešno majčinstvo čitavome čovječanstvu.

Od Boga čujemo što je pravo i u tebi molimo njegovo milosrđe.

Tvoj dan rođenja, dan kada si došla na ovaj svijet, početak je svih otajstava naše vjere: u tebi je Abraham, otac vjere, spremnost na žrtvu; u tebi je Mojsije, izravni vršitelj i podučavatelj Zakona, svetac koji je slušao Boga izravno, kao i ti, i apostoli; u tebi su svi proroci vidjeli vječno djevičanstvo, nazivali te svetim ostatkom naroda; u tebi je kralj David, mladi pastir, pralik tvoga Sina, Kralja kraljeva; u tebi je Jakov, početnik Izabranog naroda; u tebi su sva plemena koja su se raštrkala po svijetu da bi se u tebi sjedinila u jedan vjeran Božji narod.

U tebi je Sin tvoj, Sin Boga koji postade naš, u svima nama da nam izvadi srce kameno, da nam dade Duha i da nam izravno govori svakome ponaosob, a to se događa po tebi, Marijo.

Ti si najvjernija slika Boga među ostalim slikama.

Osima toga si mu Majka kao i svima nama i našim zemaljskim majkama.

Ti si zaručnica Duha Svetoga po kojemu ćeš začeti Boga u našim srcima da bismo zadobili vječnost blaženu kao što si ti vječno blažena.

Ti si najizvrsnija učiteljica čovječnosti u svojoj bezuvjetnoj ljubavi prema nama. 08.09.2024. 03:13


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts