Tuesday, July 16, 2024

Vječnost nije za svakoga

 


Zapeo mi jedan velik naslov na nekom portalu, piše ovako:”Još samo dvije generacije i blizu smo vječnosti”, a ispod neka fotografija koja prikazuje pacijenta s tjelesnim implantatima koji zamjenjuju originalne ljudske organe i čitav organizam.

Da, ljudska besmislice, gdje ti je kraj?

Zar naš Bog koji nam je stvorio srce nema srce još veće nego mi?

Zar nas ne sluša onaj tko nam je uši i sluh načinio?

Zar nas ne vidi tko stvori dušu i oči za gledanje?

Zar da ne zna Gospodin što je u srcu čovjeka? Štuje li ga tvoje srce, sluša li Boga duša tvoja? Misliš da ti nisi toliko značajan da bi veliki Bog obraćao pažnju na tvoje gluposti?

Koliko daleko dopiru tvoje misli i riječi, tvoja djela i ljubav? Koliko trenutaka ti je potrebno da zaboraviš ono što si rekao netom prije?

Ja zaboravljam, ali moje srce iz iskustva uvijek zna ljubi li, je li bilo u grijehu, što znače riječi Božje i zašto svi zapinju za Sveto pismo.



Bog te opominje, plače, moli, prijeti, dramatizira, tumači i ponavlja tumačenja da bi ti spoznao vezu između tvoga kvocijenta inteligencije i grijeha oholosti koji rezultira tvojom smrću; da bi ti spoznao da si nesposoban bez Boga učiniti nešto, spoznati realnost ljudskih riječi, one označavaju tvoj stil života, tvoj način zaključivanja, tvoju umišljenost, tvoju površnost. Tebi je život za šalu? Za gubljenje vremena? I kako možeš postati javna osoba, a da nemaš osnovne logike, znanja i pismenosti? U tvome srcu je tvoj bog interes i želja za slavom i grabežom. U tvojim prozirnim očima se nalaze dolari i funte kao tvoji važni bogovi. Ti ne vidiš svoje mane, čak misliš da nemaš mana, iskreno misliš da si savršen i mlad i pun energije koja je također tvoj izmišljeni bog.

Ali Bog ti pravi govori, upozorava te jer ne želi da propadneš. I, baš zato što se Bog toliko trudi, to upućuje da realno postoje muke paklene jer Bog se ne šali, ne govori uzalud, nije mu samo do zastrašivanja, nego ozbiljno se boji za tebe. Pati zbog tebe, a ti se smiješ i šališ! I Bog to vidi, i ne odustaje od tebe. Ako ne poslušaš riječi njegovih, možda ćeš shvatiti ako ti ispriča priču i dramatizira ti svoje upozorenje. Ako ne shvatiš ozbiljno, tada ćeš se razboljeti i gladovati, osiromašiti i namučiti se, samo da bi spoznao Gospodina koji je Život, život u izobilju, život vječni. Bolje ti je da jadan uđeš u raj i živiš nego da, tako savršen, završiš u paklu i pogineš. Sve će Bog poduzeti jer te nije stvorio zato da umreš, dao ti je mogućnosti koje ti ne možeš iskoristiti niti deset posto od svojih sposobnosti. Što misliš, zašto je Bog tako raskošan s tobom? Zar zato da se uništiš i umreš? Zar zato da druge ubijaš ili vrijeđaš? Ili zato da živiš, i to savršeno da živiš za vijeke vjekova.

Ali ti si toliko grešan da ne razlikuješ istinu od laži, niti znaš to što je dobro, a što je zlo.



Bože moj blagi, Oče nebeski, nećemo se svi spasiti i to ne tvojom krivnjom. Krivi su koji te ne slušaju, krivi su koji ne govore o tebi ljudima. Nije vječnost za svakoga. Ti zaista svakoga ljubiš i nalaziš načina sa svakim od nas, ali također si nam priuštio i dao slobodu jer ako te ne ljubimo u slobodi, ti tada niti ne znaš ljubi li te tko i tko ti vjeruje.

Moramo biti uvjerljivi kršćani, moramo svoja iskustva koristiti za primjer i pouku.

O, kako je Iliji proroku izgledalo lako i lijepo živjeti, pustinjački i u prisnom prijateljstvu s tobom, Gospodine! No, za njega kažu da će i njemu doći njegov slavan čas, čas pobjede, čas ulaska u slavnu vječnost.16.07.2024. 21:42



Ovo je vječni život: da upoznamo tebe, jedinoga pravog Boga, i Isusa Krista kojega si nam poslao.” Iv 17.3



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts