Thursday, July 23, 2015

Energija čiste dosade

Različiti smo, zašto netko misli da “će nam u raju biti dosadno”?
U raju već sada nije dosadno i nikada neće biti dosadno.
Jer to je dinamika vječnoga istinskoga života, a ne upražnjavanje odricanja od pohlepe, bluda i sebičnjaštva, umišljenosti i slično.
Takvo pitanje je pitanje grešnika u smrtnom grijehu, u smrti daleko od vječnoga kraljevstva Božjega, u velikoj udaljenosti od Boga.
Možeš ti postati i svjetlosno svemirska emanacija, možeš postati i drvo ako baš voliš to i želiš, možeš postati i nekakva čista energija što god to značilo jer sve te i mnoge druge stvari i pojave zaista postoje, a sve to skupa zajedno zove se jednom riječju: P A K A O.
Pa izvoli, tko voli. Možda će ti biti manje dosadno kao drvetu ili meteoru.

Odakle nekome pomisao da bismo u kraljevstvu nebeskom svi odjednom morali biti jednaki, isti i jednolični?
Različiti smo i na različitim razinama. Jer “kako je na nebu, tako je i na zemlji”. Koliko god se trudio neki grešnik, onaj tamo svetac je bliži Bogu. Zar nije normalno pomisliti da taj svetčev put u Božju blizinu nije došao samo tako i preko noći? Ajde ti prijeđi taj put, hajde, prijeđi ga brže i prestigni svetca, usudi se. Ne da ti se? Nemaš nade? I kako onda misliš da ćete nekom magijom odjednom postati isti u raju?

Da, u raju se gleda Boga licem u lice i svi su blaženi potpuno, ali nisu isti, različiti smo. Jer Bog je taj koji nam daje da mi budemo još više mi sami. Već i tu, na zemlji. Kako nam onda neće dati još veću individualnost gledanje Boga u lice? Nezamislivo, ali logično.

Da, veliš, ali neće biti seksa, love i vlasti ili moći. To te muči. Vjerojatno je i to neka ljudska razina postojanja.

Bit će romantično nezamislivo i nepojmljivo, bit će svega što lova može pribaviti čovjeku i bit će prevelika moć, ona koja ne teži pokoravanju drugih i vladanju nad drugima već slatka moć samopredavanja, a ne gubljenja sebe; čak i dobivaš samoga sebe još kvalitetnije i tome nema kraja.

Smiješ zaista ljubiti koga hoćeš i koliko god ti srce želi. Gledanje lica Božjega te puni ljubavlju više nego što ćeš ikada moći primiti, a primat ćeš ljubav Boga vječno. I što god poželiš, bit će, bolje i ljepše od zabavnog dječjeg parka.

Ako se i dalje pitaš o dosadi, dosada je izmišljotina sotone pa, ako te nešto svrbi, to je tvoj problem. Samo... Ne misli da je raj skrojen prema sotoni ili samo po onome osjećaju svraba na tijelu zbog kojega ne vidiš ni prst pred nosom. Ne želiš u raj jer te strah dosade? Iskreno, tvoja su pitanja vjerojatno rezultat dosade. Bog i Božji ljudi nemaju puno saznanja o tome što je to dosada. 23.07.2015. 11:58



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts