Thursday, July 23, 2015

Deset tisuća američkih dolara



Upravo sam otkrila podatak da svakome na ovoj kugli zemaljskoj pada po cenera soma dolara, jameričkih. Svima jednakost, svakome jedna kost (ZD). Mogu se s tim slikati, i s tim podatkom i s tom pomišlju.
Bit je ono po čemu nešto jest ono što jest. Ako je bit stola da ima vodoravnu plohu na nekim nogama, možda to jest onda stol. Ali po mojemu, stol za blagovanje ili stol za pisanje imaju različitu bit. Prema tome, što preciznije opisujemo bit, to je ona više bit, to jest bitnija. Nije mi bitno da li pišem za pisaćim stolom ili na stolu za blagovanje jer ne blagujem što sam napisala i ne pišem ono što dospijem prožvakati. Pa da, bitno je zbog svoje funkcije, i to trenutne i promijenjive.
Ako je “Bitno” u funkciji katolika, onda je to istinski vjerski portal.
Ako ljudi kompiliraju kršćanstvo s nečim bez veze, tada su zahvalni kad im poslušništvo servira što vjerovati jer samo malo, vrlo malo vjernika čita Bibliju i tako redom. No, neki jako dobro poznaju Sveto pismo, ali ne žive molitvenim životom. To su, primjerice, neke i ostale komunjare. Što li misle, da će jadan i napaćeni narod popljugati te fore? A kako je taj narod do sada preživio i opstao?
23.07.2015.  00:16


1 comment:

just do it

Popular posts