Saturday, April 13, 2019

Kani li Isus doći



Neobično je reći Bogu neka dođe.
Bog nas odredi, po Njemu se zna što je dobro i što je istina.
Bog nas je stvorio i k Njemu se vraćamo.
Bog upravlja svime, i zlodusima dopušta postojanje, i čovjeku daje slobodno pravo izbora da čini što želi, ali i da za to snosi posljedice.
Bog je stvorio sve po zakonitostima i logici, Bog je dao ljudima Zakon ljubavi.
Pa što bismo mi htjeli kada Boga zovemo da dođe kad je On oduvijek i zauvijek te je tako, već i prije nego što se mi sjetimo, ovdje, pokraj nas.
Eto, Bog želi da Ga pozovemo.
Sve nam je dao, život i zemlju, druge ljude i nebeske težnje; i kada nismo svjesni što činimo, oprašta nam to; i kada smo ovisnici, oslobađa nas. I također poznaje nas dobro, i zna da ne bismo bili nikada zaista zadovoljni i sretni ako ne bismo pokušali nešto samostalno, kada se ne bismo sami na svoje iskustvo uvjerili u sve i svašta, kada nam ne bi Bog priznao da smo svoji i samostalni i da imamo svoje individualne prohtjeve.
Zato nam daje izbor: hoćemo li Mu poslati pozivnicu?
Također Bog želi s nama ući u partnerski odnos i zato nas želi zaprositi, ponuditi svoje prijedloge, prihvatiti naše prijedloge.
Zbog naših težnji, htijenja i prohtjeva Bog će, Gospodin Isus, uzeti najteži dio posla, preuzeti odgovornost, a nama će ostaviti samo naše želje. Ako pristanemo na to, ako Ga pozovemo k sebi, u naše partnerstvo, u naša srca i umove, u naše živote, u naša tijela, kuće i hramove, u našu Crkvu koju nazivamo Njegovim, Božjim imenom.
Kani li Isus doći u naš grad?
Postoji li mogućnost da Isus ne dođe ako Ga ne pozovemo, ako Ga odbijemo i pošaljemo Mu odbijenicu?
Ne!
To bi bilo malo vjerojatno, zapravo nemoguće zbog onih gore navedenih razloga.
A tko je taj tko se pita kani li Isus doći u grad za Blagdane?
To je ona osoba koja nije svjesna gore navedenih činjenica, to je osoba koja priželjkuje smrt Boga i koja će Mu smrt i prirediti, i optužbe, i podsmijehe, i bičevanja, i križ. To je osoba koja nije poslala pozivnicu jer nije mogla ni sanjati da bi Isus prihvatio pozivnicu da Ga ubiju.
Ali Isus će se odazvati: Evo, dolazim, Oče, vršiti volju Tvoju i sam polažem svoj život za sve ljude iako me nisu svi pozvali, neki nisu znali sastaviti pozivnicu za smrt, a mnogi drugi su već znali da ću doći, na vrijeme i slobodno, u pravi čas i dragovoljno; točno tamo odakle bi pozivnica došla da ju je netko poslao.
Isus kani doći, prihvatiti poziv na smrt.
Isus već zna da će uskrsnuti.
13.04.2019. 12:24



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts