Saturday, December 12, 2015

Poravnavam Ti put



Neki kažu da nas je strah Ivana Krstitelja kada dočekujemo Isusa, Kralja svih kraljeva kao komercijalizaciju svetoga. Ima tu nešto, naročito kad pogledamo pobliže što se čita u Crkvi za vrijeme Došašća, vrijeme kad očekujemo Boga na privilegirani način, očekujemo porođenje Djetešca, očekujemo Isusa u našim srcima koja Mu nastojimo otvoriti.

“Ispravite put Gospodnji ( Iv 1,23; Mk 1,2 )”
“Poravnajte Mu staze (Lk 3, 4; Mk 1,2) “
“Obratite se jer je blizu kraljevstvo nebesko! ( Mt 3,2 )”.

Isuse moj, već odlazim na katedralna vrata, a još nisam raščistila s prošlotjednim upozorenjima i savjetima. Ispraviti put se može kad Ti dolaziš, a to znači poravnati cestu pa je možda i popločati, to jest, obratiti se Tebi, ispovijediti se , istresti savjest i primiti Te. Ta staza je Tvoj put prema meni, a to je i kraljevstvo Tvoje, kraljevstvo nebesko za koje imam dojam da postoji i kod mene već dugo,  i da je oko mene.

Molim Te za sve ono što je sveto i to mi sveto iskazuje dobrodošlicu. No, ja ipak još nisam zakoračila putima te dobrodošlice jer nisam dostojna. Moja pokajanja znaš, moje siromaštvo si obogatio, moju dobru volju potičeš i spriječavaš me u prevelikim grijesima.
Ispraviti put znači pronaći što više zapreka i prepreka na tom putu pa ih ukloniti, a također možda istim materijalom popuniti uleknuća na tom putu: ono što nam smeta uzeti i time popuniti udubljenja gdje nam nedostaje materijala. Napiti se s izvora Svetoga pisma i otkloniti grešne misli. Popunjavam Tebe svojim grijesima, Ti ih uzimaš i vraćaš mi od svetosti svoje, kao kakv duhovni tranformator. 12.12..2015.

Možda bi ipak bilo bolje ne žuriti nego promotriti Ivana Krstitelja pa makar se to i odužilo čak do slijedećega Božića.
A možda mi Božić opet stigne usred godine, prije nego što očekujem. Znam da ću morati i za iduće cijelogodišnje blagdane opet promotriti ponešto i razmišljati. Nikad ne znam kada ćeš mi onako revolucionarno opet doći po već ne znam koji put, ali znam kako ću Te dočekati, sigurna sam da imam vremena još malo uprijeti oko promatranja tog velikog proroka, Ivana Krstitelja.
Tako ćeš me najljepše osigurati, sigurno ćeš mi doći i to će sigurno biti točno na vrijeme. 12.12.2015. 16:16


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts