Tuesday, December 10, 2019

Mač između pakla i raja



Nemojte misliti da sam došao donijeti na zemlju mir! Nisam došao da donesem mir, nego mač. Da, došao sam da rastavim sina od njegova oca, kćerku od njezine majke i snahu od njezine svekrve. Čovjeku će biti neprijatelji njegovi ukućani (Mt 10,34//).”


Veza po vjeri, veza po Kristu najjače je srodstvo među nama.


Diabolo – Djelitelj, onaj koji razdvaja i čini podjele, nije bez razloga ovdje. Ona zmija iz raja, ona puzeća životinja što je nalik crti razdvajanja, nije naišla slučajno.


Podjele među nama nisu slučajne.
Kad se dijelimo, dijelimo se sve više i više, kao što se razgrana neka krošnja, ali ima ljudi koji promijene stranu.


Isus očekuje da zbog Njega ostavimo sve, baš sve što imamo i što jesmo. On je za nas jedini opstanak, vječni opstanak.


S druge strane, sotonisti postoje ponajviše zbog toga da nam otimaju Isusa jer Ga žele za sebe, žele Ga upotrijebiti kao najmoćnije oružje protiv Crkve, protiv nas i to tako da se ne moraju obratiti Bogu Svevladaru, a da se ipak spase, da opstanu.


Dakle, i vjernici, i neodlučni agnostici, i sotonisti raznim putovima dolaze do istog cilja – tragaju za sigurnim postojanjem, traže opstanak.


Svi smo tražitelji vječnosti.
Ali, da ne bi netko nedužan završio na vječnim mukama, Gospodin Isus mora biti Mač, crta sasvim sigurnoga razgraničenja raja i pakla. Zbog toga je strpljiv, jako je strpljiv i čeka sve agnostike da prestanu sa svojom mlakošću, čeka one neodlučne.
10.12.2019. 11:31

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts