Sunday, April 18, 2021

"Vi ste tomu svjedoci"




Uskrsnuće Isusovo kruna je Biblije koja predskazuje, prorokuje i naviješta sve što je Isus bio za svoga zemaljskog života, sve što je govorio i učinio.

Isus Krist, jer je Začetnik života (Dj 3,15), nakon svoje muke i smrti potvrdio je i svojim uskrsnućem da je Sveto pismo točno i da je Krist zaista Sin Boga, jedan i jedini, trojstveni Bog za sve ljude u sve vijeke vjekova.

Radi Kristova uskrsnuća odabrao je Bog Otac i Sin i Duh Sveti stari židovski narod, izdvojio ga od svih ostalih naroda da od njih nastane narod svjedoka Božjih i da se život toga Naroda nastavi u Dvanaestorici, a poslije i u svim kršćanima i ljudima dobre volje.

Osnovna svrha Kristovoga uskrsnuća je Božja inicijativa i ulazak Boga u komunikaciju s ljudima, Božja objava o historijskoj istini ljudskoga roda, objava Boga o ljudskom grijehu i smrti i o ljudskoj nesavršenosti koja je predodređena postići u Isusu Kristu blaženstvo savršenog života koji može ostati i postati vječan život u kojemu smrti više nema.

Uskrsnuće Isusovo nije samo zato da bi se ljudi čudili i da bi vjerovali u Trojedinoga Boga svega stvorenoga već da bi svaki čovjek u toj vjeri, od Abrahama do danas, dobio privilegiju zajedničkog života sa svojim Bogom u kojemu Bog i čovjek komuniciraju i postaju jedno, a to je i jedini način da svaki čovjek ispuni svoju životnu svrhu na plodan i najbolji mogući i nemogući način, da živi blaženstvo od onoga trenutka kada povjeruje Kristu i pristupi sakramentalnoj i univerzalnoj apostolskoj Crkvi koja je onaj predodređeni i izdvojeni narod Božjih svjedoka.

Svjedočenje uskrsnuća Kristova je svjedočenje nadnaravnoga života nekog vjernika na bilo kojem mjestu na ovome svijetu i u bilo koje vrijeme u povijesti čovječanstva. 18.04. 2021. 04:20



Nato im (Isus) reče: »To je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama: treba da se ispuni sve što je u Mojsijevu Zakonu, u Prorocima i Psalmima o meni napisano.« Tada im otvori pamet da razumiju Pisma te im reče: »Ovako je pisano: ‘Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema.’ Vi ste tomu svjedoci (Lk 24,44-48).” 

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts