Thursday, March 23, 2017

Lijepe riječi, dobra djela











                  https://hr.wikipedia.org/wiki/Milanska_katedrala



1. Pavlova molitva
Zato prigibam koljena pred Ocem, 15 od koga ime svakom očinstvu na nebu i na zemlji: 16 neka vam dadne po bogatstvu Slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka 17 da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni 18 mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina 19 te spoznati nadspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve Punine Božje.
20 Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti – 21 Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu za sva pokoljenja vijeka vjekovječnoga! Amen (iz Poslanice Svetoga Pavla apostola Korinćanima, glava 3, redak 14-19).

2. Jedini cilj
Temeljimo li na istinitostima svojih tvrdnji i principa neka određena djela i čine, možemo stići samo do još veće i do još više istinitih tvrdnji te tako stižemo i na cilj, a cilj su nam lijepi ideali, pozitivne misli, to jest, dolazimo do pouzdanja i poštovanja prema sebi, drugima i Bogu. Još lakši, jednostavniji i brži put do cilja je ako nam je Bog Isus Krist koji je sama Istina naš najveći cilj. Uglavnom nam je tada jasno da do krajnjih istinitih zaključaka koje tražimo možemo doći samo uvijek poštujući istinite prijašnje zaključke kako ih razumijemo i kako ih vidimo u Sinu Božjem. Ne bismo smjeli pokušavati pretvaranjem, varkama i prevarama, neistinama, smicalicama, preteškom šutnjom i lažima dokučiti što je u svemu oko nas zaista istinito, odnosno što istina jest zapravo.
Budući da je Vrhunaravno Biće, Bog naš, Otac naš na nebesima i Sin Mu i Duh im Sveti za sve i svakoga najveća Istina, najveća Jamčevina, dovoljno nam je osloniti se u povjerenju na Njega u svojim mislima i činima te i općenito.
Gospodin Bog, Isus Krist jest Pricip svih principa i tko želi imati određene praktične principe u životu, bilo bi mu najbolje ugledati se na Jednoga i Jedinoga Boga Svevišnjega.
Iz Časoslova današnjega dana:
20 Ali ako ja prstom Božjim izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje (Lk 11,20).

Ako je Isus u nama i među nama, možemo čak i pogriješiti u izboru nekoga cilja, ali Isus će nas ipak odvesti na pravi put i do našeg cilja, do sebe, a to znači da će nas dovesti na cilj koji tražimo. Taj cilj smo uglavnom mi sami sebi u najidealnijem životnom izdanju. Isus ne čezne biti sam igrač koji manipulira ljudima već On više čezne za nama, za mnom i za tobom, da budemo ono što zaista jesmo sposobni biti u Gospodinu.
Isus, Gospodin nam je cilj, a cilj našega Gospodina smo mi, oslobođeni iz ropstva.


3. Evanđelje po Luki, glava 6, redak 46-49
Djela, ne samo riječi
(Mt 7, 21. 24–27)
»Što me zovete ‘Gospodine, Gospodine!’, a ne činite što zapovijedam? 47 Tko god dolazi k meni te sluša moje riječi i vrši ih, pokazat ću vam kome je sličan: 48 sličan je čovjeku koji gradi kuću pa iskopa u dubinu i postavi temelj na kamen. A kad bude poplava, nahrupi bujica na tu kuću, ali je ne može uzdrmati jer je dobro sagrađena. 49 A koji čuje i ne izvrši, sličan je čovjeku koji sagradi kuću na tlu bez temelja; nahrupi na nju bujica i umah se sruši te bude od te kuće razvalina velika.«
Primjer tumačenja: ako želim saznati govori li netko istinu, znat ću to samo kad se odlučim saslušati ga s povjerenjem u sebe i u njega i u svojoj kršćanskoj vjeri u Boga koji je Istina te ćemo se tako vrlo brzo razumijeti. Može se dogoditi da se razočaram, ali to će mi biti nadasve korisno, Bogu hvala. U ovom drugom slučaju saznat ću samo jedno: da još od te osobe istinu čula i prepoznala nisam.


4. Dogovor u Jednome Bogu

https://cnstopstories.com/2017/03/22/church-leaders-restoration-on-jesus-tomb-signals-new-cooperation/




5. Milano, ljubavi moja

https://hr.wikipedia.org/wiki/Milanska_katedrala




































                          https://hr.wikipedia.org/wiki/Milanska_katedrala


1 comment:

just do it

Popular posts