Monday, May 9, 2022

Pastir utaženja



Riječ je Pastir ovcama, Njegov glas je onaj zvuk koji je u rezonanciji s njima i koji zove njih. Drukčije su ovce, ali sve slušaju istu melodiju i prepoznaju svoga Pastira.

Po čemu?

Kako?

U srcu i u svojoj žeđi. Znaju da ih samo Pastir, koji nije najamnik, može odvesti tamo gdje će utažiti žeđ. Samo Dobri Pastir zna odvesti svaku ovčicu na istinske pašnjake.



Kroz utjelovljenu Riječ Božju kao kroz otvorena vrata vjernik ulazi u Gospodina, otajstveno postaje dionik jedne naravi koja nije ljudska, nije životinjska narav, već je božanska – ona veća, ona viša, ona nebeska nadnaravna Riječ, poslušna Stvoritelju vjernika, Roditelju svake ljudske žeđi. Riječ nije najamnik nego Pastir utaženja.



Onaj koji je s Neba sišao jedini na Nebo uzlazi.

Ako je vjernika Otac doveo k Tebi, Isuse, ako mu je dao Tvoju Majku koja Te dijeli vjernima, tada u sakramentalnom životu zajedno s Tobom vjernik može uzlaziti na Nebesa jer za Tvoju poslušnost i odanost Ocu Stvoritelju dobiva epitete onoga koji je u Tebi, Isuse, određen, koji je k Tebi doveden s Nebesa da ga Ti, Kriste, odgajaš i hraniš, napajaš vjerom, vodiš ga na sočne pašnjake kako bi ga sačuvao i osovio za svoga Oca, za Oca koji kroz Tebe – Vrata postaje vjernikov Roditelj.



Moja Vrata za nebo si Ti, Isuse, i prolazim kroz Tebe, u Sveti Grad ulazim. Svećenik i pastir, Sin Marije otvara mi Tebe – Vrata i zatvara mi Vrata kako bih mogla ući u Grad, ali i izlaziti iz Grada na zemlju, u svijet, sve dok jednoga dana zauvijek ne postanem dostojan stup u Svetome Gradu kao njegova nebeska nadogradnja.



Ti si Pastir – Riječ Božja i Svećenih Vrhovni jer Ti si svojom Mukom, propovijedanjem i Križem svojim oprao svu prljavštinu ljudskih krivina. Ti si rekao što ćeš učiniti, tumačio si ono što si rekao, činio si onako kako si govorio.

Logos – Riječ i logika – govor o riječima i o mišljenju ljudskom daleko su jedno od drugoga, ali ponekad samo su i blizu.



Kad ljudsko mišljenje i riječi prelaze u ljudska djela i čine, to izgleda kao improvizacija. No, samo ona Osoba, koja je sama Istina, može si dopustiti improvizaciju.

Ili vjeran poslušnik, rob Tvoj i Tvoj sluga koji samo Tebe nosi u sebi, Tvoju ljubav nikada zanemariti ne može i u Ljubavi živi Kriste, u Tebi koji mu daješ riječ, mišljenje i djela ili stvaralaštvo svoje. 09.05.2022. 21:49



Zaista, zaista, kažem vam: Tko primi onoga kojega ja šaljem, mene prima. A tko mene primi, prima onoga koji je mene poslao”. Iv 13,20



 

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts