Tuesday, January 19, 2016

Motivacijsko pismo


Volim kad mi prepolove moju novu, još ne stečenu plaću. Tako znam da krećem iz početka vrlo odgovoran posao i radujem se danima kada ću zaslužiti povišicu. Nitko mi tada neće moći predbaciti ili oduzeti samo moje, vlastite zasluge i rezultate. Čovjek koji se uspinje u karijeri uvijek se mora iznova dokazivati. Kako bi to izgledalo kada bi me poslodavci unaprijed precijenili kad svaki novi posao ima svoje specifičnosti koje su svakom zaposleniku novi izazovi. Iskreno, prevelika plaća bi me zbunila, prestrašila i blokirala mi kreativnost.
Radit ću poslove za mnoge druge ljude, truditi se načiniti im dobre preduvjete za napredak, a moj uspjeh će se vidjeti kada zasluže bolje i veće plaće. Tada ću od njih očekivati kvalitetniji doprinos i najsretniji ću biti kada netko od njih zasluži plaću veću od moje. Tražit ću savršenstvo kako bih i ja mogao savršenije raditi.
Pojam o konkurentnosti dobit će novo i ljepše značenje, a mnogi oko nas vidjet će kako također mogu dobiti priliku kad se potrude i daju sve od sebe. Tako će se lakše disati i svi ćemo doživjeti veliki dah demokracije koja će zauzeti mnoga ispražnjena radna mjesta, popunit će opustjela proizvodna postrojenja i ispuniti polja, obronke, riječne i morske obale, a sve za naše zajedničko opće dobro. Ma, tko to može platiti?! 19.01.2016. 09:39


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts