Tuesday, January 27, 2015

Zagreb, grad Vukovaraca



Sto dana Drugog domovinskog rata u Hrvatskoj 2014.

Zagreb je prihvatio dvije invalidne osobe pred Ministarstvom branitelja, ali bila je to strategija koja se rađa na licu mjesta u svjetlu prepoznatljive opće domovinske strategije koju su hrvatski branitelji imali devedeset prve protiv agresora. Bilo je i vrijeme da glavni grad da i svoj obol Vukovaru, Pakracu, Škabrnji, Šibeniku, Zadru i tako redom; bilo je i krajnje vrijeme za ovaj grad Zagreb koji je imao naredbodavnu ulogu u Prvom domovinskom oslobodilačkom ratu i kojega su mnogi poginuli i ranjeni obranili kako bi obranili vlastitu mladu priznatu državu.
Reakcije Zagreba nakon probijanja medijske blokade u početku okupljanja branitelja invalida u Savskoj 66 bile su porazne, ali uobičajene za glavni i nedirnuti hrvatski grad jer je slika ranjene i invalidne  Hrvatske naglo zasmetala zagrebčanima koji žive u nekom svom maglovitom filmu već dugo vremena. No, branitelji znaju svoj posao: strpljivo i postojano, bez ikakvih napada postavili su stožer u svrhu obilježavanja identiteta kojega magloviti Zagreb oduvijek ima, naročito u srcima preživjelih obrambenih snaga u ratu protiv agresora devedeset prve, a to je identitet glavne svjetske turističke destinacije i metropole za sve Hrvatice i Hrvate.
Danas, sto dana poslije, svi koji prosvjeduju i izlaze na ulice traže podršku od Braniteljskog Stožera.
Vukovarski maraton do Zagreba stiže u roku od dvadeset i četiri sata za razliku od pomoći koja iz Zagreba u Vukovar devedest prve nije stigla niti u roku duga tri mjeseca za Vukovarce. No, ako je pao Vukovar, pao je i Zagreb. Ako Zagreb dobije Drugi domovinski rat protiv Jugoslavena, Vukovar pod hitno postaje cijenjeno i poštovano europsko i svjetsko mjesto posebnoga pijeteta u državi Hrvatskoj. Veza između svih gradova ove zemlje neraskidiva je, spojene smo posude i moramo biti svi za jednoga i jedan za sve ako želimo ostvariti one snove o kojima slušamo za sada samo prazna obećanja vladajuće kaste.
Braniteljski Stožer u Savskoj 66 centralno je mjesto Hrvatske u državi i dijaspori, a ujedino je i prva crta odmazde od legla gujinja, onemoćalih komunjara. Zagreb je dužan Vukovarcima i vrijeme za naplatu duga je stiglo. 27.01.2015. 07:40


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts