Sunday, October 13, 2019

Tuđinac u Isusovom kraju



Zemlja se ne smije prodati potpuno, jer zemlja pripada meni, dok ste vi samo stranci i gosti kod mene (Lev 25,23).”


Tuđinac u Isusovom kraju jest onaj tko ne poznaje Isusa, to je ovčica koja se izgubila, to je čovjek koji se klanja drugim ljudima ili različitim predmetima, ili samo prirodnim pojavama i tako štuje krive i lažne bogove i božanstva.
Zbog toga čovjek nije ništa kriv, nije kriv ako je dolutao u zemlju o kojoj ništa ne zna ili o kojoj ništa važno i istinito nije čuo. No, krivi su pripadnici Božjeg naroda, stanovnici Isusova kraja ako pokraj svoga Sina Boga živoga pokušaju slijediti tuđince i njihove lažne i mrtve bogove.
Nije neobično da se tuđinac preobrati i probudi kada susretne Isusa u svom životu, da Mu je zahvalan, da Ga neprekidno želi slaviti. Neobično je što pripadnik Isusova kraja uzima svoga Boga zdravo za gotovo i kao da se samo po sebi razumije da takav čovjek ima Jedinoga Boga koji ga vodi, koji ga liječi, koji mu u svemu pomaže i služi.
Zamislite samo kakva je to komocija i nezahvalnost, predragi katolici!


A zamislite da ni Gospodin Isus nema dom gdje bi se odmorio, na ovoj zemlji On je prolaznik i misionar. Zapravo, Isus je najveći stranac i tuđinac svim ljudima iako je čitava zemlja Njegova, iako su svi životi ljudski Njegovo, Božje područje.


Isus je tuđinac u svojoj zemlji gdje Ga Njegove ovčice ne vide kao da je nevažan, nisu Mu zahvalni kao da im je dužan služiti. Nastavljaju svoje živote po svojim ljudskim mjerilima i ostaju mrtvaci mrtve zemlje dok Isusu istinski zahvalni vjernici žive u zahvalnosti i slavljenju Boga kao nebesnici čijim životima upravlja Vječnost, Isus koji im pripravlja stanove i domovinu na nebesima, u ljubavi i slavi. 13.10.2019. 11:37


Nato Isus primijeti: Zar se ne očistiše desetorica? A gdje su ona devetorica? Ne nađe li se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca? (Lk 17,17-18).”



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts