Sunday, September 11, 2022

Kosturi stižu na ručak

 


Nekima je kršćanstvo tugaljivo, nekima vrijedno simpatije koju pokažete malom neukom djetetu s prikrivenim izrazom sažaljenja jer mnogi misle da je katolička vjera pusta bajka, da je puna mitologije i da su katolici praznovjerni, i da je to nekakva magija, sugestija i slično, ta vjera u Gospodina koji je Bog i Čovjek, Onaj kojega častimo u Euharistiji.

Častimo Ga, kažu, jer to je sve samo u prenesenom ili simboličnom smislu, nekakva alegorija.

Pojam i riječ ALEGORIJA ž = lat. allegoria, to jest iz grč. = allegorein: govoriti tako kao da se misli na nešto drugo;

1. opis, pripovijedanje koje se služi metaforom da bi izrazilo opću ili apstraktnu ideju;

2. simbolizirana slika neke ideje, predočena likovnim sredstvima (kostur s kosom kao alegorija smrti).



Riječ i pojam METAFORA ž knjiž. = stilska figura, jezični izraz prenesenog značenja, koji se upotrebljava za objekt različit od onoga kojemu prvotno pripada (rosa – mlad kao rosa); skraćena, skrivena poredba; lat. metaphora, to jest iz grč. metaphora: prenošenje = META + NASTAVAK -FORA.



Da, da, dragi, vjerni molitelji – katolici, vi ne živite zaista nego samo u prenesenom smislu riječi, život vam je samo nečiji ukrasni pridjev, apstrakcija o kojoj svi ljudi maštaju bez osjećaja za realnost; vaš je život samo simbol nekoga ili nečiji, a vaša ljubav je pusta ideologija koju predočavate sebi dramom i likovnom umjetnošću, a služi vam kao psihoterapija i utjeha zbog nesposobnosti da se suočite s činjenicom da vas sve, kao i sve druge ljude, čeka neminovna i stravična smrt, to jest prestanak svega, propast vašega svijeta i to zauvijek, i nikad više živjeti, niti ljubiti Boga nećete.



Nije ni čudo da vas i nas, katolike i molitelje Isusove oni kosturi naokolo gledaju s visoka i s izrazom sažaljenja.

Oni bi htjeli, ali ne mogu. Vjerovati u Boga, u Život, u Ljubav i sve to u vječnosti. Njima ide na živce kad netko zdrav ne razumije stvarnost, a stvarnost je užasna i gruba i samo je kosturi mogu pokušavati popraviti radi napretka bez cilja koji se pretvara u žestoko hodanje i trčanje, ali ne prema naprijed, nego u krug.

Oni se toliko trude popraviti svijet, toliko žure u Svijetlu Perspektivu (Z.D.) da su smršavili do golih kostiju i osjećaju da im energija odlazi, da je gube pa misle da su puno učinili. I jesu, ali unatrag, a ne ka budućem sretnom svijetu.



Pozovi ih sve, Gospodine, pohodi ih, Duše Isusa Krista.

Jer oni misle da su stvorili svijet, nije važno što se toga ne sjećaju.

I moraju svijet hitno popraviti.

Prvi su na udaru oni sanjari koji imaju obitelj i koji se pomole prije i poslije objeda, a na zidu drže to svoje Božanstvo kojemu se klanjaju.

Oni su najgori, najmnogobrojniji i najopasniji, od njih je potrebno početi popravljati ovaj užasan svijet. 11.09.2022. 12:47



Dovedoše mi mudrace i čarobnike da pročitaju ovo pismo i da mi reknu njegovo značenje, ali oni nisu kadri otkriti mi njegov smisao.” Dn 5,15 



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts