Saturday, May 20, 2023

Svom snagom svojom



Prikazujem Ti, Isuse, svoja djela i svoju ljubav, svoj život i svoje vrijeme, svoju duševnost i svoje tijelo, ali pitanja se množe.

Kako, zapravo, da Ti prikažem sebe?

Kako me posvećuješ?

Kako da dođem do punije vjere i jasnijih odgovora?

Kako da Ti prikažem sebe?

Nitko sam sebi ne živi nego Gospodinu živi, dolazi mi odgovor.

Nitko sam sebi ne umire nego Gospodinu umire.

Moramo umrijeti grijehu, a živjeti onome što je gore, kod Gospodina.

Kako da Ti prikažem sebe kao žrtvu, žrtvu zahvalnicu, žrtvu živu i svetu?

Ako živim i umirem Tebi, Isuse, tada je svaka moja pomisao i riječ, svako moje djelo i doživljaj, i način života zapravo prikazivanje Bogu.

Moj način života. Moja vjera i vjernost Zapovijedima.

Moja dobra volja i trud, sva moja snaga jer ljubiti Te je potrebno svom snagom svojom, svime čime raspolažem. I sve čime ja raspolažem, i sve što si mi dao potrebno je upotrijebiti za prikazivanje Tebi, Gospodine, prikazivanje sebe.

Znam za predavanje u Tebi, Bože. Znam za naše razgovore bez riječi, u času kada stoji vrijeme kao da ga nema, u času kada mi govoriš da malo zastanem i predahnem u Tebi i od svega drugoga što nisi savršeno Ti.

Tada sve moje pore i čestice posvećuješ i nema toga od mene što ne dotičeš svojom svetošću.

Prikazujem Ti sve, prikazujem Ti čitavu sebe, svoju bit u Tebi, svoj život koji si mi dao, prikazujem Ti svoje grijehe da ih oprostiš, da ih poništiš, a da ja ipak ostanem ono što jesam ili ono što od mene ostaje kad mi oprostiš grijehe.

Ono nepropadljivo u meni živi i postoji za Tebe barem u nekom kraćem vremenskom razdoblju, do idućega pada.

Prikazujem Ti sebe, prikazujem Ti sve što je moje nepropadljivo i to je najljepše što mogu u svoj svojoj snazi u onom času kada zajedno šutimo i kada se gledamo i promatramo ljubav, mir i radost u Duhu Svetom, kada živimo zajedno vječni život. 20.05.2023. 08:59



 

No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts