Friday, June 17, 2016

Puno lipih stvari


Ima puno stvari u nas koje su se lijepo razjasnile.
Ne možemo zajedno graditi na takav način da okupimo protivnike pod istu kapu.
I kada bismo to uspjeli, više nam ne bi bili potrebni izbori i referendumi.

Drugi problem koji se razjasnio je taj da nema koristi od moraliziranja i ideološki prenatrpanih mozgova. Mi smo skloni idelizirati svoje težnje, ali smo postali malo realniji što je jako značajan korak u sazrijevanju.

Još jedna dvojba je izišla na vidjelo, a to je pitanje poduzetništva u politici ili politikanstva u poduzetništvu. Sigurno je da bogati nisu postali bogati zato jer su pametniji od ostalih nego zato što su ideologije omogućile izabranima da se obogate i naizgled zavladaju (ups, izgubila sam Nobelovu nagradu).

Sada se zna sigurno ono što se samo moglo nagađati: ako doživimo izbore, imat ćemo jasnije određene ponude. Udba? Udbaši još imaju dosta vremena, s time se mora računati jer zašto ne pokušati graditi na nečemu što je tako dobro bilo uhodano. Pitanje Udbe je pitanje tradicije.

I još bonus: lustracija je konačno ušla na velika vrata.

P.s. Jedini vojnici i policajci koji su u Hrvata navijali protiv policijske države bili su oni šatoraši u Savskoj 66, na Trgu Nevenke Topalušić. Svi ostali su, iz navike, prihvatili policijsku državu, svjesno ili nesvjesno, bili obični ljudi ili zaposleni. 17.06.2016. 03:18


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts