Sunday, June 12, 2016

Idi od mene


Nevjerojatno kako ljudi naglo postaju veliki čistunci kad žele kritizirati deklariranog katoličkog vjernika kao da pojma nemaju o vjerskom životu neke duše, a sami se drže vjerujućima u Boga. Tim reakcijama puritanskim samo dokazuju da nemaju vjerske prakse u životu, da vjeruju u svoje prazne riječi.

Katolik nosi svoja djela sa sobom, njegov praktičan vjerski život jest njegovo ime za vječnost, a njegova riječ predstavlja dubine i visine, širine i dužine bezgranične i teško pada onim zlim duhovima koji ispovijedaju svoju katoličku vjeru naopako i ne poprate svoje riječi u životu istinskim dobrim djelima.

Ti zli duhovi misle da najbolje znaju, bolje od samoga Boga, tko je kakav, tko je i za što je zaslužan, a sami ne znaju promucati jednu normalnu molitvu ili se ispovijediti za grijehe svakodnevice kao što je ogovaranje.

Ti zli duhovi su opasniji od onih neprijatelja koji ne sakrivaju mržnju i govore mržnjom.
S tim zlim duhovima nikad ne znaš kad će ti zabiti nož u leđa.
Ti zli duhovi su opasni i protiv njih se treba postaviti odlučno i munjevito, treba im reći: “Mrš, sotono!”

Svi koji hvataju katolika za riječ, nisu neki vjernici, a i sebe same ne drže za riječ. Ne drže do svojih riječi jer ne znaju kada i kako treba govoriti. Kada se obraćaš Bogu, moliš Ga ponizno, a kada se obraćaš zlim duhovima ili govoriš o njima, nema klanjanja i poštovanja prema zlim namjerama, one su opasne i protiv njih nije dovoljna puritanska šutnja i neodlučnost. Svatko tko promišlja koje bi riječi upotrijebio da odvrati zle duhove od napada na sebe, taj je već izgubio dragocjeno vrijeme, pada u grijehe i nije neka osoba prema kojoj bi bilo potrebno iskazati poštovanje, štoviše, njima treba brzo i učinkovito dati na znanje da im napadi neće uspjeti te se u te svrhe može slobodno reći: “Bježi vraže, idi od mene sotono, iziđi, neka pati koga smeta” ili jednostavno zlim duhovima poželiš da se obrate.



Sa zlim duhovima se ne ulazi u rasprave, njih se mora otkantati. Nek crknu!


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts