Monday, October 2, 2017

Tajna moga grijeha



Sve se uvijek dogodi na vrijeme, kad naučimo lekciju, kad postanemo svjesni što činimo i kad shvatimo da nam je toga dosta.
I lekcija o životu sjest će nam točno na vrijeme, smrt neće zakasniti, niti će stići prerano. Nešto će nam sjesti, puno toga; možda ćemo se po prvi puta osjetiti spremnima i sposobnima za život; možda će nam nedostajati puno, puno volje život pod stare dane započeti iznova.
A eto, ura se približila šezdesetoj i sve je tako nejasno, osim zasićenosti ratovima, medijima i terorizmom, a ta zasićenost kvari volju za novim početkom u životu. Da, naravno, potrebno je samo kvalitetno se ispovijediti, Kriste, Ti obnavljaš sve i uvijek, vjerno.
Vjerojatno sam u depresiji jer mi izgleda kao da je svijet u depresiji. Ta slika svijeta je samo odraz mojih stajališta. Za Tebe, Isuse, nije postojala depresija već samo navala zlih duhova, vražjih rabota u kojima obilato i dragovoljno sudjeluju i ljudi. Tvoj vječni savjet je uvijek bio da obnavljamo sebe i da ćeš potom Ti obnoviti i nas, i našu sliku svijeta, a tada i čitav svijet. To je jasno kao Amen. To je točno, obnovi se i vidjet ćeš mir u svijetu, ljepote svijeta, krhkost ljudi, osjećajnost na svakom koraku. Za to ti je potrebna tvoja krhkost, tvoja osjećajnost i mir. To su "organi" pomoću kojih se doživljava i proživljava sve. Kada "uključiš" samo strahove i pesimizam, vidjet ćeš strašnih stvari i previše. Jednostavno ćeš vidjeti kao što vidiš svaki dan ili slušaš sve što naiđe.
Hvala Ti, Isuse, što si mi pokazao kako ljudi mogu biti osjećajni, nježni i krhki, kao pokisli vrapci. Hvala Ti, Isuse, što si me doveo do toga iako je bilo sve preliveno mojim smrtnim grijesima jer valjda nisam ni na koji drugi način bila sposobna prekinuti strašan val depresivnih dojmova o svijetu.
Izgleda da strah i depresija rađaju smrtne grijehe puno obilnije nego sama vjera, povjerenje u Tebe i svetost; ali izgleda također da čovjek mora stići do neke svete zrelosti da bi shvatio da je u sve većim kušnjama. Ja sam u ovim kušnjama podlegla, Isuse, a Ti si me ipak nagradio dragocjenom spoznajom, lekcijom o tome kako se život uvijek počinje iznova, i na času smrti, naročito na času smrti kada bi bilo poželjno osjetiti svu snagu svojega vlastitoga duha jer u smrt bismo morali otići pjevajući kao sveti Pavao. Dakle, život se s godinama obnavlja sve kvalitetnije, sa svojih blizu šezdeset ja to već mogu sa sigurnošću tvrditi.
Tajna moje vjere je u tome, tajna mojega grijeha je pouka koja izađe na svjetlo dana i ako shvatim pouku, znači da si me, Isuse, obnovio i da si od starog i pokrpanog načinio sve novo kako si i obećao da ćeš uvijek činiti. ‎ponedjeljak, ‎2. ‎listopada ‎2017. 18:25:43



No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts