Tuesday, February 9, 2016

Dobar korizmeni plan




Mentalno stanje nam ovisi o stanju našega zamrzivača. Ponestane nam mlijeka ili mesa, a plaća je još daleko; vremena nema za izmišljanje starih receptura za zdravo preživljavanje, a i velika je umjetnost pronaći zdrave, svježe i ne tako skupe namirnice. Znamo već, iste večeri  se moramo zaletiti u predgrađe s kreditnom karticom, a kad smo već u šopingiranju, kupit ćemo i zalihe. Nema toga što nam nije neophodno, a i sve je na akciji. Savršen obiteljski večernji izlazak. Osim toga, utješit ćemo djecu, nahraniti muža, oraspoložiti ženu i provozati djeda, baku i male bebe. Nećemo razgovarati nego ćemo zajedničkim snagama  računati. Zbrajanje i oduzimanje na kalkulatoru mobitela pshofizički opušta čovjeka i uz šetnju po šoping-centru donosi osjećaj da smo djelovali i učinili nešto novo i kreativno, a čekanje u redu pred blagajnom donosi nam osjećaj potpune zasićenosti životom.
Kako postiti? Jednostavno; kupit ćemo posni sir, umak od soje i ogromnu ukusnu integralnu pogaču. Ne moramo niti kuhati pa ćemo time pojačati dojam pročišćavanja. Možda ćemo već dati obitelji čokoladna jaja i uskršnje čokoladne zečeve i ostale slatkiše kako bi se svi pripravili na to da je na idućoj plaći već veliki proljetni “praznik” kojega ćemo popuniti  nagradnom igrom.
Zar nije neophodno da nas u tom bezumlju zaustavi viša sila?
Ostat ćemo iznenada bez posla, netko će nam ukrasti automobil ili ćemo se, ako smo izabranici Božji, teško razboljeti. Cijenit ćemo toplu riječ, liječničke savjete, gutljaj domaće juhe i jednokratnu socijalnu pomoć za plaćanje ogrjeva. Molit ćemo Boga da nam poštedi najmilije. Psovka nam više neće prijeći tako lako preko usana.
Hvalite Gospodina ako vam ne ide sve po planu.
09.02.2016. 04:38


No comments:

Post a Comment

just do it

Popular posts